Buffelmozzarella

François Tebben zocht in 2013 naar een onderscheidende kaas. De populariteit van de mediterrane keuken was groot, dus viel zijn oog op buffelmozzarella. Liefhebbers zweren bij verse buffelmozzarella. Zo’n tien jaar geleden was de kaas minimaal een week onderweg vanuit Italië. Daar lag de uitdaging. Hij haalde een originele productie uit Italië naar Venlo. Om de mozzarellabereiding onder de knie te krijgen, werd vakmanschap ingehuurd. Een leerperiode volgde, waarin de broers Sjaak en Wouter Tebben zich ontwikkelden zich tot specialisten. Gaandeweg ontdekten steeds meer keukenprofessionals en kookliefhebbers de Limburgse buffelmozzarella.

De zachte kaas is wit als sneeuw en laat zich pellen als een ui. Het buitenste laagje is iets weerbarstiger dan de kern. Wanneer je een bol doorsnijdt, loopt het melkvocht eruit. Dit ‘bloeden van het hart’ is de garantie voor de kwaliteit.

Pizza’s zouden zonder mozzarella lang niet zo lekker zijn. De salade caprese is een combinatie van witte mozzarella met groene basilicum en rode tomaten en is een culinaire variant op de Italiaanse vlag. Tebben buffelmozzarella bestaat uit gegarandeerd honderd procent buffelmelk. De melk is lekker, gezond en bijna altijd een alternatief bij een koemelkallergie. ‘Zelfs een Italiaan rijdt er voor om,’ zei een enthousiaste klant over de buffelmozzarella.