Logo tebben kaas transparant

Een pittige kaas gemaakt van hoge kwaliteit koemelk

Cheddar

Cheddar

Het vlaggenschip onder de Engelse kazen, is afkomstig uit het graafschap Somerset. Bij de productie gebruikt de kaasmaker volle koemelk van twee melksessies. Cheddar rijpt negen maanden tot wel twee jaar op een droge plaats bij een temperatuur tussen de twaalf en vijftien graden. De smaak is aromatisch, pikant en nootachtig. Klassiek in de Engelse keuken is Cheddar op een cracker met een stukje bleekselderij. Ook voor het gratineren van ovengerechten is de kaas prima geschikt.

Uitgelichte kazen

Provolone

Deze kaas heeft een harde structuur, maar is heel zacht en romig van smaak

Pecorino

Een grove rasp van deze droge en pittige schapenkaas

Ik ben hier als...

Buffel
Logo tebben kaas transparant

De familie Tebben in Venlo ís kaas. Al drie generaties. Het eerste hoofdstuk wordt in 1958 geschreven. Op een hoek van het chique Lambertusplein openen Sjaak Tebben en zijn vrouw Mia van Aerts een zuivelwinkel. Daar blijft het niet bij. Het echtpaar is gesneden uit het ware ondernemershout. Ze reizen naar weekmarkten in Limburg. Eerst met de auto en aanhangwagen. Na enige tijd met een moderne marktwagen met koeling. Voor die tijd een waar kaasparadijs